Знижка 20% на всі піжамки, гаманці, горнятка та аксесуари. Безкоштовна доставка Новою Поштою від 1000 грн

Рецепт коропів в сметані

Всім привіт.

Мене звати Віка, у цій статті я хочу поділитися із вами своїм хобі і невеличким історичним дослідженням, яке я провела пару тижнів тому.

Але для початку пара слів про мене і чому я пишу на цьому блозі. Я розробляю різні вироби з льону: постіль, серветки, рушнички, скатертини, піжамки, плаття - це те, що мені подобається придумувати і чим я займаюся останні два роки. Вважаю льон одним з найкращих матеріалів на землі і пишаюся тим, що маю змогу працювати з ним :)

СМАЧНА ІСТОРІЯ

Окрім створення речей для затишку та краси, в мене є невеличке хобі, яке приносить не тільки естетичне задоволення, а і допомагає досліджувати історію різних культур -це кулінарія. З пару тижнів тому я вирішила відправитись в минуле української кухні і спробувала приготувати щось дійсно автентичне. Якщо ви любите готувати або їсти смачні страви - запрошую вас у цю подорож зі мною.

На початку року мені в руки попалась книга зі старовинними українськими рецептами. Ні, я і до цього розуміла, що українська кухня це не тільки варенички з запеченими ковбасками, але я і уявлення не мала, наскільки важливу роль у житті і харчуванні наших пращурів грали овочі і риба. Хоча, як і все геніальне, причина лежить на поверхні: наша земля завжди була багата на корнеплоди, гриби і зернові, а Дніпро завжди щедро годував українців рибою. Тож мені захотілось приготувати щось максимально наближене до справжньої автентичної української кухні, без домішок з-за кордону і зайвих спецій. Мій вибір пав на дніпровських коропів, запечених у сметані.


ЗАКУПІВЛЯ

Тож розпочала я приготування з того, що на ринку обрала свіжу рибу (дуже зручно, що можна було замовити почистку прямо на місці). Далі там же, на ринку, обрала свіжесеньку домашню сметану середньої жирності (по кількості на 2 коропа середніх розмірів ідеально підійшла майонезна баночка) + свіжа зелень кріп та петрушка.

 ПРИГОТУВАННЯ

1) Перше, що треба зробити - це промити рибу, обмокнути паперовим полотенцем, щоб просушити, зробити надсічки по хребту риби ( це допомогає пропарити дрібні кісточки і прибрати надмірну кістлявість річкової риби).

2) Далі натираємо рибку перцем і сіллю і обсмажуємо по хвилині на гарячій сковороді (я користуюсь чавунною) з соняшниковою олією або вершковим маслом. Після цього начиняємо рибу сумішшю зелені, цибули і часнику.

3) Кладемо рибу в нашу фірмову тарелю для запікання, натираємо кожну рибину часничком, заливаємо сметаною і ставимо в духовку на 40 хв за температури 180 градусів.

ГАРНІР І СЕРВІРУВАННЯ

Подавати готових коропів можна з салатами, наприклад з салатом зі свіжої капусти з кропом. Щодо сервірування - таку страву зручно ставити на центр столу прямо у фактурній глиняній тарелі, в який вона готувалась, щоб кожен міг сам собі накласти шматочок. В моєму випадку, звичайно, не обходиться без лляної скатертини і серветок. Бо правильна їжа має приносити не тільки фізичне, а і естетичне задоволення :)

Якщо ви також любите готувати - сподіваюсь, ця стаття вас трохи надихне на нові смакові експерименти 😊

Якщо у вас є якісь питання - ставте їх у коментарі або пишіть нам у наші соцмережі:

Facebook або Instagram

Бажаю вам смачних страв!

Коментувати